Rybacie guľôčky v omáčke fotorecept
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky namočíme do vody.
- 2
Filé, slaninu a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 3
Pridáme vyžmýkané rožky, vajce, soľ a dochutíme troškou citrónovej šťavy. Dobre premiešame a formujeme guľôčky s priemerom 3-4 cm. Zľahka ich obalíme v hladkej múke. Pracujeme jemne, masa nie je tuhá.
- 4
Do väčšieho kastróla dáme osolenú vodu a privedieme k varu. Vložíme guľôčky, opatrne oddelíme od dna a 10 minút na veľmi slabom plameni varíme. Guľôčky varíme vo viacerých dávkach, naraz pravdepodobne do kastróla nevojdú. Potom guľôčky dierovanou naberačkou opatrne vyberieme na tanier. Vodu z varenia precedíme.
- 5
V druhom kastróli urobíme z oleja a múky svetlú zápražku a zalejeme vodou z varenia tak, aby sme dostali stredne hustú omáčku. Povaríme 5 minút. Vložíme do nej na malé kocky nakrájanú paradajku, dosolíme, ochutíme citrónovou šťavou a ešte 5 minút povaríme.
- 6
Do omáčky vložíme uvarené guľôčky a necháme ich prehriať.
- 7
Podávame s knedľou alebo cestovinami, podľa svojej chuti.
Tiež rybacie guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu