Rybacie guľky
Rybacie guľky

Rybacie guľôčky v omáčke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:18
Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept)
Foto: tejaja

Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to.

4-5
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500
80 g
1 ks
2 ks staršie
1 ks
troška
 (na obalenie)
Omáčka:
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Rožky namočíme do vody.

  2. 2

    Filé, slaninu a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vyžmýkané rožky, vajce, soľ a dochutíme troškou citrónovej šťavy. Dobre premiešame a formujeme guľôčky s priemerom 3-4 cm. Zľahka ich obalíme v hladkej múke. Pracujeme jemne, masa nie je tuhá.

    Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do väčšieho kastróla dáme osolenú vodu a privedieme k varu. Vložíme guľôčky, opatrne oddelíme od dna a 10 minút na veľmi slabom plameni varíme. Guľôčky varíme vo viacerých dávkach, naraz pravdepodobne do kastróla nevojdú. Potom guľôčky dierovanou naberačkou opatrne vyberieme na tanier. Vodu z varenia precedíme.

    Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V druhom kastróli urobíme z oleja a múky svetlú zápražku a zalejeme vodou z varenia tak, aby sme dostali stredne hustú omáčku. Povaríme 5 minút. Vložíme do nej na malé kocky nakrájanú paradajku, dosolíme, ochutíme citrónovou šťavou a ešte 5 minút povaríme.

    Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do omáčky vložíme uvarené guľôčky a necháme ich prehriať.

    Rybacie guľôčky v omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s knedľou alebo cestovinami, podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu