Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Obed z kuchty fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 15. júna 2024
Obed z kuchty (fotorecept)
Foto: tejaja

Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec. Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo Zobraziť celý popisToto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec. Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo dostať. Energetická hodnota tohto jedla je síce vyššia, ale energia sa dá spáliť pohybom a tiež ho nerobíme každý deň. Jedlo je rýchlo hotové, preto ho môžeme pripravovať v časovej tiesni.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
150 g
2 ks
1 PL
1 kg
1 PL




Postup

  1. 1

    Plátky krkovičky naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Do tlakového hrnca na dno uložíme plátky slaniny a 1 cibuľu nakrájanú na kolieska.

    Obed z kuchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tento základ položíme plátky krkovičky.

    Obed z kuchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji orestujeme nakrájanú druhú cibuľu. Pridáme papriku a premiešame.

    Obed z kuchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu s paprikou dáme na krkovičku.

    Obed z kuchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch uložíme očistené, na štvrťiny nakrájané zemiaky. Osolíme.

    Obed z kuchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme cca 2 dl vody. Kuchtu zatvoríme a postavíme na oheň. Dobu varu počítame od začiatku syčania ventilu, varíme 20 minút. Potom oheň vypneme a počkáme, kým sa veko samo uvoľní.

  8. 8

    Servírujeme na taniere zemiaky s plátkom krkovičky a slaninovo-cibuľovým základom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia