Obed z kuchty fotorecept
Foto: tejaja
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec. Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo Zobraziť celý popisToto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec. Doniesli sme ho z Maďarska, u nás ich ešte nebolo dostať. Energetická hodnota tohto jedla je síce vyššia, ale energia sa dá spáliť pohybom a tiež ho nerobíme každý deň. Jedlo je rýchlo hotové, preto ho môžeme pripravovať v časovej tiesni.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky krkovičky naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme.
- 2
Do tlakového hrnca na dno uložíme plátky slaniny a 1 cibuľu nakrájanú na kolieska.
- 3
Na tento základ položíme plátky krkovičky.
- 4
Na oleji orestujeme nakrájanú druhú cibuľu. Pridáme papriku a premiešame.
- 5
Cibuľu s paprikou dáme na krkovičku.
- 6
Navrch uložíme očistené, na štvrťiny nakrájané zemiaky. Osolíme.
- 7
Podlejeme cca 2 dl vody. Kuchtu zatvoríme a postavíme na oheň. Dobu varu počítame od začiatku syčania ventilu, varíme 20 minút. Potom oheň vypneme a počkáme, kým sa veko samo uvoľní.
- 8
Servírujeme na taniere zemiaky s plátkom krkovičky a slaninovo-cibuľovým základom.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu