Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové kotlety v kastróle fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 23. septembra 2024
Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept)
Foto: tejaja

Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia. Recept mám už snáď 30 rokov z Zobraziť celý popisBravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia. Recept mám už snáď 30 rokov z časopisu Život, dokonca som si dala recepty zviazať do kníh. Občas v nich zalistujem a objavím niečo, čo som robila už dávno, alebo dokonca vôbec nie.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
1 ks
cca 80 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.

    Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom kastróle rozpražíme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej opečieme z oboch strán kotlety. Potom ich vyberieme na tanier.

    Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a troška orestujeme. Pridáme pretlak a premiešame.

    Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme na väčšie kocky narezané očistené zemiaky. Osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté.

    Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch vrátime kotlety a kastról zakryjeme. Dusíme domäkka.

    Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia