Bravčové kotlety v kastróle fotorecept
Foto: tejaja
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia. Recept mám už snáď 30 rokov z Zobraziť celý popisBravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia. Recept mám už snáď 30 rokov z časopisu Život, dokonca som si dala recepty zviazať do kníh. Občas v nich zalistujem a objavím niečo, čo som robila už dávno, alebo dokonca vôbec nie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
-
2
Vo väčšom kastróle rozpražíme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej opečieme z oboch strán kotlety. Potom ich vyberieme na tanier.
-
3
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a troška orestujeme. Pridáme pretlak a premiešame.
-
4
Vložíme na väčšie kocky narezané očistené zemiaky. Osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté.
-
5
Navrch vrátime kotlety a kastról zakryjeme. Dusíme domäkka.
Diskusia k receptu