Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
príloha Varecha, 9. septembra 2023
Foto: Shutterstock
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme ich naplniť kapustou a podávať teplé aj studené.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kapustu umyjeme, odstránime hlúb a hrubé časti, nakrájame ju na štvrtiny a potom na veľmi jemné pásiky.
- 2
Maslo rozohrejeme a zľahka na ňom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a jemné kocky slaniny.
- 3
Pridáme pokrájanú kapustu a ochutíme ju cukrom, soľou, korením a drvenou rascou. Pridáme biele víno a trochu vody.
- 4
Prikryjeme a dusíme na miernom ohni štvrť hodiny. Kapustu necháme vychladnúť.
- 5
Rúru predhrejeme na 170 °C. Štrúdľové cesto rozložíme na pomúčenú kuchynskú utierku a rozložíme naň vychladnutú kapustu.
- 6
Konce cesta preložíme cez plnku a potom pomocou kuchynskej utierky cesto zrolujeme.
- 7
Štrúdľu preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 170 °C približne 20 minút.
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu