Recepty, kde je ks
Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom
Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...
Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...
Kuracie prsia na taliansky spôsob
V miske zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme oregano,
bazalku a...
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs
Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme,
zmiešame s rozšľahaným
vajcom, pridáme
múku, krupicu, cukor,
soľ,...
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody
vypracujeme tuhšie cesto.
Cesto rozdelíme na rovnaké
bochníky.
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie
mäso nakrájame na rovnaké
kúsky
Šošovicový prívarok
Šošovicu preberieme, dáme
do misky a necháme namočenú
asi 2 hodiny. Potom
ju dáme do hrnca aj
s vodou,...
Lievance s jablkami
Do pretretého tvarohu pridáme
rozohriate maslo, preosiatu
múku, soľ, cukor
a vajcia.
Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez
šupín rozmrazíme a umyjeme.
Osolíme ich, okoreníme
a posypeme rascou
zvnútra i zvonka.
Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú
slaninu vypražíme, pridáme
bravčovú masť a nadrobno
nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme
doružova.
Kurča na paprike po slovensky
Kurča umyjeme studenou
vodou, utrieme a rozštvrtíme.
Na panvici opražíme
dozlatista najemno pokrájanú
cibuľu so slaninou. Pridáme
ocot a...
Kurča po gazdovsky
Umyté kurča zvonku
i zvnútra osolíme. Olúpané
zemiaky postrúhame
do misky, kde ich zmiešame
s pretlačeným cesnakom,
majoránom, ...
Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus
zvnútra i zvonku osolíme
a naplníme pokrájanou kyslou
kapustou, ktorú pokvapkáme
olejom, pomiešame
s pokrájanými jablkami
bez...
Zajac na paprike
Očistenú a umytú prednú
časť zajaca posekáme na
menšie kúsky a opražíme
v rozohriatom rastlinnom
oleji.
Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké
pásiky. Múku zmiešame
so soľou, vegetou, korením,
paprikou a majoránom
a v zmesi...
Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Šalát s prosciuttom a artičokami
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Avokádový šalát s kuracím mäsom
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Feniklový šalát s hruškou
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame
a spoločne s rascou osmažíme
v hrnci na masle.
Marináda z červeného vína a piva
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom....
Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom
Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

Zeleninové kuracie prsia s tofu
Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

Kuracie prsia na taliansky spôsob
V miske zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme oregano, bazalku a...

Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...

Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...

Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

Šošovicový prívarok
Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou,...

Lievance s jablkami
Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

Kurča na paprike po slovensky
Kurča umyjeme studenou vodou, utrieme a rozštvrtíme. Na panvici opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu so slaninou. Pridáme ocot a...

Kurča po gazdovsky
Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Zajac na paprike
Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.

Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...

Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Šalát s prosciuttom a artičokami
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Avokádový šalát s kuracím mäsom
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Feniklový šalát s hruškou
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

Marináda z červeného vína a piva
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom....

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...