Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Postup
-
1
Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ, vypracujeme tuhšie cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na hrubý, asi 1,5 cm plat, z ktorého nakrájame približne 1,5 cm pásy, z nich nakrájame 0,5 cm hrubé rezance, ktoré vyšúľame na šúľance podlhovastého alebo oválneho tvaru.
- 3
Šúľance vysypeme do osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame. Uvarené šúľance scedíme, necháme odkvapkať.
- 4
Mak a orechy premiešame s práškovým cukrom, polovicu porcie posypeme makom, druhú polovicu orechmi, polejeme maslom, ozdobíme kopčekom zmrzliny, šľahačkou a čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu