4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme z každej strany dohneda. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prepasírovaný cesnak, sušený tymian a smažíme 2 minúty.
- 2
Prilejeme víno a vodu alebo hydinový vývar. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uvedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 minút alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Pridáme precedenú fazuľu a prehrejeme ju.
- 3
Kuracie stehná s fazuľou servírujeme posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu