Kapor po alsasky

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k Zobraziť celý popisVo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
60 g
0,5 l
1 štipka
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripraveného nerozpoleného kapra rozdelíme rezom naprieč cez chrbát na porcie, obalíme v strúhanke, osmažíme a uložíme do plochej nádoby na dusenie.

  2. 2

    Na plátky pokrájanú cibuľu udusíme na masle (nenechať sčervenať).

  3. 3

    Rybu potom obložíme cibuľou, podlejeme pivom, dodáme korenie, prikryjeme a dusíme asi 60 minút na veľmi malom ohni.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia