Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.
- 2
Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninu, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom vložíme ošúpanú klobásu pokrájanú na kolieska a podusíme.
- 3
Očistíme kel, uvaríme ho v osolenej vode, necháme ho odkvapkať a pokrájame na rezance, pridáme ho ku klobáse, premiešame, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a znovu premiešame.
- 4
Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, na ne dáme udusenú klobásu s kelom a zakryjeme druhou polovicou zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- 5
Vajcia rozmiešame v mlieku a smotane, nalejeme na zemiaky a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu