Sedliacke zemiaky

redakcia - fotkaredakcia, 22. augusta 2009

Suroviny

1 kg
40 g
40 g
2 ks
200 g
500 g
200 ml
10 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

  2. 2

    Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninu, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom vložíme ošúpanú klobásu pokrájanú na kolieska a podusíme.

  3. 3

    Očistíme kel, uvaríme ho v osolenej vode, necháme ho odkvapkať a pokrájame na rezance, pridáme ho ku klobáse, premiešame, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a znovu premiešame.

  4. 4

    Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, na ne dáme udusenú klobásu s kelom a zakryjeme druhou polovicou zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  5. 5

    Vajcia rozmiešame v mlieku a smotane, nalejeme na zemiaky a vo vyhriatej rúre zapečieme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: