Pstruh po slovensky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009
35 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
200 g
150 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

  2. 2

    Potom vymastíme zapekaciu misu maslom. Vložíme do nej ryby a prelejeme zvnútra aj zvonka šťavou z citróna. Druhý citrón nakrájame na hrubšie mesiačiky a vložíme ich dovnútra pstruhov.

  3. 3

    Slaninu nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby. Cibuľu pokrájame nadrobno a všetko zasypeme. Rúru vyhrejeme na 160°C.

  4. 4

    Vložíme do nej ryby na 15–20 minút. Počas pečenia podlievame vodou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

  5. 5

    Misu vyberieme z rúry, pstruhy dobre polejeme šťavou, ktorú pustila slanina, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom a zapekáme ešte 10–15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia