35 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.
- 2
Potom vymastíme zapekaciu misu maslom. Vložíme do nej ryby a prelejeme zvnútra aj zvonka šťavou z citróna. Druhý citrón nakrájame na hrubšie mesiačiky a vložíme ich dovnútra pstruhov.
- 3
Slaninu nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby. Cibuľu pokrájame nadrobno a všetko zasypeme. Rúru vyhrejeme na 160°C.
- 4
Vložíme do nej ryby na 15–20 minút. Počas pečenia podlievame vodou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
- 5
Misu vyberieme z rúry, pstruhy dobre polejeme šťavou, ktorú pustila slanina, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom a zapekáme ešte 10–15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu