Táto bábovka je najlepšia na raňajky ku kakau či ako dezert ku káve. Zvládne ju aj začiatočník či menší, keď chcú spraviť rodičom Zobraziť celý popisTáto bábovka je najlepšia na raňajky ku kakau či ako dezert ku káve. Zvládne ju aj začiatočník či menší, keď chcú spraviť rodičom či starým rodičom radosť. A chutiť bude ozaj každému.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- 2
V druhej miske mixérom vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem Granka. Cesto vymiešame mixérom a vznikne nám tuhé cesto.
- 3
Do cesta primiešame tuhý sneh z bielkov a vymiešame ručnou metličkou. Polovicu cesta vylejeme do bábovkovej formy, ktorú predtým vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
- 4
Do druhej polovice cesta pridáme Granko a vymiešame mixérom. Po vymiešaní vylejeme druhú polovicu do formy na svetlé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 40 minút. Priebežne kontrolujeme špáradlom.
- 5
Po upečení sa stačí len zahryznúť do najlepšej mramorovej bábovky.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu