Baraní guláš

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009 16:09
Ďalšie recepty »

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

  2. 2

    Aby guláš nezhorkol, odstavíme hrniec z ohňa, necháme ho chvíľu vychladnúť a až potom prisypeme mletú červenú papriku. Dobre premiešame, počkáme, kým cibuľa nasiakne paprikou, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a trochu popražíme.

  3. 3

    Pridáme očistené, pokrájané mäso a na kocky pokrájaný zemiak. Osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom, rascou, rozmarínom, materinou dúškou a podľa chuti štipľavou mletou červenou paprikou.

  4. 4

    Všetko podusíme vo vlastnej šťave. Zalejeme horúcou vodou a keď je mäso skoro mäkké, pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky.

  5. 5

    Keď zemiaky zmäknú, nahádžeme z cesta na drevenom lopári halušky (vajce, hladká múka, voda) a guláš dovaríme. Ku koncu pridáme rozmrvené lístky majoránu a odstavíme z ohňa.

  6. 6

    Horúci guláš zajedáme chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist