Baraní guláš

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

50 g
40 g
100 g
1 KL
500 g
1 strúčik
4-5 ks
2 l
120 g




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

  2. 2

    Aby guláš nezhorkol, odstavíme hrniec z ohňa, necháme ho chvíľu vychladnúť a až potom prisypeme mletú červenú papriku. Dobre premiešame, počkáme, kým cibuľa nasiakne paprikou, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a trochu popražíme.

  3. 3

    Pridáme očistené, pokrájané mäso a na kocky pokrájaný zemiak. Osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom, rascou, rozmarínom, materinou dúškou a podľa chuti štipľavou mletou červenou paprikou.

  4. 4

    Všetko podusíme vo vlastnej šťave. Zalejeme horúcou vodou a keď je mäso skoro mäkké, pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky.

  5. 5

    Keď zemiaky zmäknú, nahádžeme z cesta na drevenom lopári halušky (vajce, hladká múka, voda) a guláš dovaríme. Ku koncu pridáme rozmrvené lístky majoránu a odstavíme z ohňa.

  6. 6

    Horúci guláš zajedáme chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia