Feniklový šalát s hruškou

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009
Feniklový šalát s hruškou
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks
3 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fenikel, hrušku a mladú mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Všetky suroviny spolu v mise zmiešame, ochutíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom, pridáme lístky otrhané z troch vetvičiek čerstvého estragónu a servírujeme.

  3. 3

    Šalát je hotový za 15 minút a zvládne ho aj začiatočník.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vymazať
tento šalát mi raz urobila dcera a bol úžasný, ale fenikel vidím u nás v obchodoch zriedkavo
Vymazať
božské jedlo, božská krása! náš bol božsky chutný, no nie až taký krásny, žiaľ......