2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na hodinu do studenej vody. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 1 mm hrúbku, posypeme múkou, zrolujeme a pokrájame na 2 cm široké rezance.
- 2
Scedené huby a šošovicu udusíme na 3 PL olivového oleja. Potom pridáme bylinky a bujón a 10 minút varíme. Vodu na rezance osolíme, pridáme zvyšnú PL olivového oleja a keď začne vrieť, za stáleho miešania do nej vložíme rozvinuté rezance. Varíme 3–5 minút.
- 3
Scedené rezance zmiešame so šošovicovo–hubovou masou a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu