Kurča po gazdovsky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Postup

  1. 1

    Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, mletým čiernym korením, soľou, múkou a strúhankou.

  2. 2

    Cibuľu nadrobno posekáme a opražíme na polovici pokrájanej slaniny. Pridáme ju do zemiakovej zmesi a premiešame. Touto plnkou naplníme kurča a bielou niťou ho zašijeme.

  3. 3

    Na pekáči kurča obložíme zvyšnými plátkami slaniny a prudko ho zapečieme na rozpálenom oleji. Potom ho za občasného podlievania horúcou vodou upečieme domäkka.

  4. 4

    Hneď po upečení kurča posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu