Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

300 g
1 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez jadrovníkov a okoreníme mletým čiernym korením.

  2. 2

    Naplnenú hus zašijeme a vložíme do pekáča. Podlejeme a dusíme 30 minút na jednej strane a 30 minút obrátenú.

  3. 3

    Potom pekáč odkryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo vývarom z drobkov.

  4. 4

    Vypečenú masť z pekáča počas pečenia zberáme, aby sa zbytočne neprepražila.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia