Salašské bryndzové pirohy

redakcia - fotkaredakcia, 22. augusta 2009

Suroviny

300 g
6 g
1/2 ks
450 g
8 g
210 g




Postup

  1. 1

    Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

  2. 2

    Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme zemiakovú plnku v tvare guľky.

  3. 3

    Vykrajované cesto v tvare kolieska preložíme cez plnku na polovicu, okraje vzniknutého polmesiačika silno zatláčame (zlepujeme) prstami.

  4. 4

    Takto pripravené pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, necháme zovrieť, občas zľahka premiešame.

  5. 5

    Uvarené pirohy vyberáme sitkom, opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať.

  6. 6

    Plnka: Uvarené zemiaky popučíme, pridáme soľ, bryndzu, dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, ktorými naplníme pirohy.

  7. 7

    Podávame poliate roztopeným maslom, v ktorom spražíme na kolieska pokrájanú cibuľu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia