Postup
-
1
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
- 2
Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme zemiakovú plnku v tvare guľky.
- 3
Vykrajované cesto v tvare kolieska preložíme cez plnku na polovicu, okraje vzniknutého polmesiačika silno zatláčame (zlepujeme) prstami.
- 4
Takto pripravené pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, necháme zovrieť, občas zľahka premiešame.
- 5
Uvarené pirohy vyberáme sitkom, opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať.
- 6
Plnka: Uvarené zemiaky popučíme, pridáme soľ, bryndzu, dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, ktorými naplníme pirohy.
- 7
Podávame poliate roztopeným maslom, v ktorom spražíme na kolieska pokrájanú cibuľu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu