Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie. Zobraziť celý popisKeď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie. Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou
ryžou v sladko-pikantnej omáčke je ďalší fit recept, ktorý sa zaradil medzi mojich favoritov už po prvom ochutnaní. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g mleté |
|
200 g (po očistení alebo mrazený) |
|
4 PL (alebo tamari) |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 cm (očistený) |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Ryža: | |
200 g |
|
450 ml |
|
1/2 ČL |
|
čerstvý |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 450 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút, pričom do nej ku koncu vložíme aj nasekaný koriander.
- 3
Kým sa ryža varí, vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, poriadne ho vareškou rozbijeme a orestujeme z každej strany, kým sa stiahne.
- 4
Následne do mäsa pridáme sójovú a chilli omáčku, nadrobno nasekaný zázvor, med, prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli a nakrájaný ananás.
- 5
Mäsovú zmes dobre zamiešame a varíme na miernom plameni približne 15 minút, pričom ju občas zamiešame. Ku koncu mäso ochutnáme a podľa chuti ho ešte môžeme dosladiť medom, prípadne pridať viac chilli omáčky. Ku koncu môžeme do mäsa vmiešať aj čerstvý koriander.
- 6
Mäso podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou a posypané jarnou cibuľkou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu