4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a v chladničke necháme hodinu odpočívať. Špenát očistíme, umyjeme, krátko povaríme, scedíme a posekáme. Tvaroh alebo bryndzu zmiešame s nasekaným špenátom a so zvyšnými vajcami. Pridáme podľa chuti soľ, korenie a muškátový oriešok.
- 2
Cesto rozvaľkáme natenko, povykrajujeme kolieska, na každé dáme trochu plnky, preložíme a dobre popritláčame. Konce vzniknutej taštičky potrieme rozšľahaným vajcom a pritlačíme k sebe. Takto pripravené tortellini varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- 3
Ešte teplé ich pokvapkáme zvyšným olejom, podľa chuti posypeme strúhaným syrom a dozdobíme lístkami šalvie alebo bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu