Skvelé tortellini

redakcia - fotkaredakcia, 19. augusta 2009
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4 ks
5 PL
300 g
250 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a v chladničke necháme hodinu odpočívať. Špenát očistíme, umyjeme, krátko povaríme, scedíme a posekáme. Tvaroh alebo bryndzu zmiešame s nasekaným špenátom a so zvyšnými vajcami. Pridáme podľa chuti soľ, korenie a muškátový oriešok.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme natenko, povykrajujeme kolieska, na každé dáme trochu plnky, preložíme a dobre popritláčame. Konce vzniknutej taštičky potrieme rozšľahaným vajcom a pritlačíme k sebe. Takto pripravené tortellini varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Ešte teplé ich pokvapkáme zvyšným olejom, podľa chuti posypeme strúhaným syrom a dozdobíme lístkami šalvie alebo bazalky.

Diskusia k receptu

Vymazať
mindo
recept je super, velmi nam chutilo, ja som si do vnutra pridal este proscuitto. dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia