Šalát s prosciuttom a artičokami

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009
Šalát s prosciuttom a artičokami
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

110 g
250 g
100 g
100 g
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Umytý šalát frisée pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a ochutíme.

  2. 2

    Potom rozložíme na taniere a navrch poukladáme tenké plátky prosciutta, olivy a artičoky.

  3. 3

    Tento fantastický šalát zvládne za 15 minút pripraviť aj začiatočník.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia