Kurča na paprike po slovensky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
3 ks
1 PL
1 PL
1 šálka
200 g
200 g
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme studenou vodou, utrieme a rozštvrtíme. Na panvici opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu so slaninou. Pridáme ocot a vývar. Necháme vyvrieť a odstavíme.

  2. 2

    Kuracinu osolíme, dáme do pekáča s pokrievkou a zalejeme marinádou. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Pridáme ich k mäsu. Dáme do rúry a pečieme 90 minút.

  3. 3

    Šťavu z výpeku nalejeme do hrnca. Zahustíme ju kyslou smotanou rozmiešanou s múkou. Mäso necháme 5 minút v rúre bez pokrievky.

Diskusia k receptu