Kapary

Kapary ako ingrediencia v receptoch:

  • Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)

    Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, soľou a korením.

  • Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú. Preto aj inak chutí talianske piemontese, americký black angus, španielsky txogitxu, austrálske wagyu...

  • Lososový tatarák

    Lososový tatarák

    Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno, horčice, nasekané kapary, kôpor, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko dobre zamiešame....

  • Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte

    Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte

    V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.

  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  • Špargľa s kaparovou omáčkou

    Špargľa s kaparovou omáčkou

    Letní jídlo, lehké, dobré, v období šparglu.

  • Pstruh s cesnakovo-bylinkovou plnkou a citrónovým olejom
  • Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.

  • Teľacia špička s gremolátou
  • Sardinková nátierka

    Sardinková nátierka

    Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

  • Klíčková nátierka

    Klíčková nátierka

    Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha. pravda. sk/recepty/klickovy-salat-fotorecept/70050-recept. html je dobrá i pomazánka.

  • Voňavá morčacia roláda

    Voňavá morčacia roláda

    Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky....

  • Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

  • Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Letný mišmaš

    Letný mišmaš

    Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto netrval na mäsitom základe, tak som sa spontánne rozhodla pre tento variant.

  • Polievka Panzanella

    Polievka Panzanella

    Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist