Kapary

Kapary ako ingrediencia v receptoch:

  • Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  • Špargľa s kaparovou omáčkou

    Špargľa s kaparovou omáčkou

    Letní jídlo, lehké, dobré, v období šparglu.

  • Pstruh s cesnakovo-bylinkovou plnkou a citrónovým olejom
  • Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Pikantný zapekaný karfiol (fotorecept)

    Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.

  • Teľacia špička s gremolátou
  • Sardinková nátierka

    Sardinková nátierka

    Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

  • Klíčková nátierka

    Klíčková nátierka

    Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha. pravda. sk/recepty/klickovy-salat-fotorecept/70050-recept. html je dobrá i pomazánka.

  • Voňavá morčacia roláda

    Voňavá morčacia roláda

    Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky....

  • Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

  • Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Teľací závitok na rezancoch a zelenine

    Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu, zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Letný mišmaš

    Letný mišmaš

    Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto netrval na mäsitom základe, tak som sa spontánne rozhodla pre tento variant.

  • Polievka Panzanella

    Polievka Panzanella

    Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky a paradajky. Kapary a olivy dodajú vášmu jedlu chuť Stredomoria.

  • Letný šalát

    Letný šalát

    Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú chuť a nádych.

  • Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Makrelové špízy

    Makrelové špízy

    Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

  • Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)

    Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)

    Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc. ale bola to taká fajnovka, že si to teraz pravidelne doma sama pripravujem. Lahôdka.

  • Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho konzumácii nemáte výčitky svedomia, že ste zradili svoje predsavzatie, že do leta Vám bikini padnú „tip-top“ ! Vhodné ako prosté...

  • Soľanka

    Soľanka

    V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.

  • Tapenáda z čiernych olív

    Tapenáda z čiernych olív

    Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist