Tuniakový tatarák
Foto: eruska25
Môže byť ako ľahké chutné predjedlo.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Surovú filetu tuniaka nakrájame na 0,5 cm kocky, aj menej, olivy nakrájame nadrobno, z paradajok odstránime stred so semienkami a nakrájame ich nadrobno.
- 2
Zmiešame kúsky tuniaka, olivy, paradajky, kapary, nasekanú petržlenovú vňať, polejeme olejom, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Tatarák vytvarujeme na tanier a podávame s hriankami. My sme si hrianku natreli cesnakom. Manžel mal trochu obavy, ako bude chutiť surová ryba. Ale bolo to luxusné jedlo, nestačila som robiť hrianky. Už teraz sa teší, kedy si ten tatarák urobíme znovu.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu