Tuniakový tatarák
Tuniakový tatarák

Tuniakový tatarák

eruska25 - fotkaeruska25, 10. novembra 2023
Tuniakový tatarák
Foto: eruska25

Môže byť ako ľahké chutné predjedlo.

15 minút
príprava

Suroviny

300 g (fileta)
30 g
2 ks menšie
2 PL




Postup

  1. 1

    Surovú filetu tuniaka nakrájame na 0,5 cm kocky, aj menej, olivy nakrájame nadrobno, z paradajok odstránime stred so semienkami a nakrájame ich nadrobno.

  2. 2

    Zmiešame kúsky tuniaka, olivy, paradajky, kapary, nasekanú petržlenovú vňať, polejeme olejom, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Tatarák vytvarujeme na tanier a podávame s hriankami. My sme si hrianku natreli cesnakom. Manžel mal trochu obavy, ako bude chutiť surová ryba. Ale bolo to luxusné jedlo, nestačila som robiť hrianky. Už teraz sa teší, kedy si ten tatarák urobíme znovu.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to veľmi dobre. Z kvalitných surových rýb nemám obavy, veľmi obľubujem napr. aj juhoamerické ceviche. Rada vyskúšam aj tvoj recept. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia