Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodová bublanina s mascarpone fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 15:24
Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept)
Foto: olinecka

Super rýchla, chuťou fantastická bublanina na tieto dni. Pre tých, ktorí majú radi nenáročnú prípravu.

28-30
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 bal.
200 g
200 ml
125 ml
380 g preosiata
1 bal.
200-250 g
štipka
podľa potreby
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. do Do žĺtkového základu striedavo vmiešame tekuté a suché suroviny. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach vmiešame varechou do cesta.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 40x30 cm vyložíme papierom na pečenie. Očistíme a nakrájame jahody.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozotrieme na pripravený plech, rozložíme jahody, do medzier lyžičkou dáme mascarpone. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme vychladnúť.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí, krájame rezy či kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť.

    Jahodová bublanina s mascarpone (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu