Jahodová bublanina s mascarpone fotorecept
Super rýchla, chuťou fantastická bublanina na tieto dni. Pre tých, ktorí majú radi nenáročnú prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
200 ml |
|
125 ml |
|
380 g preosiata |
|
1 bal. |
|
200-250 g |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu.
-
2
Žĺtky, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. do Do žĺtkového základu striedavo vmiešame tekuté a suché suroviny. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach vmiešame varechou do cesta.
-
3
Plech 40x30 cm vyložíme papierom na pečenie. Očistíme a nakrájame jahody.
-
4
Cesto rozotrieme na pripravený plech, rozložíme jahody, do medzier lyžičkou dáme mascarpone. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
5
Po upečení necháme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí, krájame rezy či kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu