Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové kakaovo-mandľové muffiny s černicami

novalim - fotkanovalim, dnes 13:30. Komerčný recept.
Bezlepkové kakaovo-mandľové muffiny s černicami
Foto: novalim

Muffiny milujú hlavne deti, ale ani my dospelí isto nepohrdneme týmto košíčkom plným mäkkučkého voňavého cesta. Variáciám sa medze nekladú a pri muffinoch Zobraziť celý popisMuffiny milujú hlavne deti, ale ani my dospelí isto nepohrdneme týmto košíčkom plným mäkkučkého voňavého cesta. Variáciám sa medze nekladú a pri muffinoch to platí obzvlášť. Dajú sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. My sme si upiekli dnes z našej zmesi Promix PK, ktorá sa výborne hodí na piškótové a muffinové cestá, kakaové muffinky s jogurtom a černicami. Nadýchané a prevoňané vanilkou zmizli zo stola doslova za pár minút.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (alebo PK špeciál)
100 g mleté
2 a 1/2 ČL
1/2 ČL
2 PL (prášok)
1 ks
110 g
1 balíček
80 ml
250 g krémový
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI zmiešame vo väčšej mise s mletými mandľami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaovým práškom. Pridáme rozšľahané vajce, práškový a vanilínový cukor, olej a jogurt. Dôkladne premiešame a vypracujeme na hladké cesto.

  2. 2

    Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, ktoré rovnomerne napĺňame cestom (praktická je na to zmrzlinová naberačka). Povrch cesta uhladíme. Pečieme na strednej priečke vo vopred rozohriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajdľa zapichnutá do cesta vyjde von suchá.

  3. 3

    Upečené ich necháme vychladnúť. Zdobíme jogurtom vymiešaným s medom a na vrch ukladáme umyté a osušené černice. Ozdobiť môžeme ešte lístkami mäty.

Diskusia k receptu