Tatarák z hovädzej roštenky

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 31. augusta 2021
Tatarák z hovädzej roštenky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

320 g
40 g
40 g
40 g
5 ml
20 ml
20 g
Na servírovanie:
10 g
Kaparová majonéza:
120 g
15 g
5 ml
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kaparovú majonézu: Majonézu, cesnak, kapary a worcesterskú omáčku rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou, mletým bielym korením a kryštálovým cukrom.

  2. 2

    Roštenku očistíme, zbavíme blán, tuku a pomelieme alebo naškrabeme. Primiešame všetky prísady – nadrobno nakrájanú šalotku, kečup, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ, korenie, kapary a olivový olej. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Tatarák servírujeme s kaparovou majonézou, ozdobené bylinkami, môžeme (ale nemusíme) nastrúhať aj hľuzovku. K tataráku podávame hrianky opekané na sucho alebo na tuku a cesnak.

Diskusia k receptu