Tatarák z hovädzej roštenky
Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 31. augusta 2021
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 31. augusta 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 320 g |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 5 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 ml |
|
| 20 g |
|
| Na servírovanie: | |
| 10 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kaparová majonéza: | |
| 120 g |
|
| 15 g |
|
| 5 ml |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme kaparovú majonézu: Majonézu, cesnak, kapary a worcesterskú omáčku rozmixujeme dohladka, dochutíme soľou, mletým bielym korením a kryštálovým cukrom.
- 2
Roštenku očistíme, zbavíme blán, tuku a pomelieme alebo naškrabeme. Primiešame všetky prísady – nadrobno nakrájanú šalotku, kečup, horčicu, worcesterskú omáčku, soľ, korenie, kapary a olivový olej. Dôkladne premiešame.
- 3
Tatarák servírujeme s kaparovou majonézou, ozdobené bylinkami, môžeme (ale nemusíme) nastrúhať aj hľuzovku. K tataráku podávame hrianky opekané na sucho alebo na tuku a cesnak.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu