Pohánka s ovocím fotorecept
Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko. Najmä vtedy, ak dozrievajú čerešne alebo drobné ovocie, ktoré je plané šťavy. Je to chutná zmena v jedálničku.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín (dobre zabaliť). Potom ju vyberieme.
-
2
Do vymasteného pekáča dáme 1/3 pohánky.
-
3
Rozložíme husto polovicou ovocia. Posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Dáme druhú tretinu pohánky, zvyšok ovocia, posypeme škoricou a cukrom a zakryjeme zvyškom pohánky.
-
4
Navrch rozložíme nakrájané plátky masla.
-
5
Zakryté pečieme na 180 °C 25-30 minút.
- 6
Podávame posyné práškovým cukrom.
- 7
Poznámka: Použila som čerešne a egreše, ale je možné použiť akékoľvek šťavnaté ovocie - ríbezle, maliny, černice, na jeseň slivky (tie ale trocha nakrájame).
Tiež zapekaná pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu