Zapekaná pohánka
Zapekaná pohánka

Pohánka s ovocím fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 1. júla 2025
Pohánka s ovocím (fotorecept)
Foto: tejaja

Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko. Najmä vtedy, ak dozrievajú čerešne alebo drobné ovocie, ktoré je plané šťavy. Je to chutná zmena v jedálničku.

4
porcie
10 (+ státie pohánky minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
500 g (čerešne, slivky, drobné ovocie)
100 g




Postup

  1. 1

    Pohánku dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín (dobre zabaliť). Potom ju vyberieme.

    Pohánka s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vymasteného pekáča dáme 1/3 pohánky.

    Pohánka s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozložíme husto polovicou ovocia. Posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Dáme druhú tretinu pohánky, zvyšok ovocia, posypeme škoricou a cukrom a zakryjeme zvyškom pohánky.

    Pohánka s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch rozložíme nakrájané plátky masla.

    Pohánka s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryté pečieme na 180 °C 25-30 minút.

  6. 6

    Podávame posyné práškovým cukrom.

  7. 7

    Poznámka: Použila som čerešne a egreše, ale je možné použiť akékoľvek šťavnaté ovocie - ríbezle, maliny, černice, na jeseň slivky (tie ale trocha nakrájame).

Diskusia k receptu