Losos s pórom a kaparami fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 8. októbra 2023
Losos s pórom a kaparami (fotorecept)
Foto: kucharka

Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed. Suroviny sú na dve porcie, ja som Zobraziť celý popisPohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed. Suroviny sú na dve porcie, ja som ale robila viac, takže nenechajte sa zmýliť fotkami :-)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 filety
300 g
1 ks
1 strúčik
70 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 8 minút. Scedíme. Pokvapkáme olejom, posolíme a pokoreníme a dáme na plech alebo do jenskej misy. Pečieme 20 minút, sem tam poobraciame.

    Losos s pórom a kaparami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým na oleji opečieme nakrájaný pór.

    Losos s pórom a kaparami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď zmäkne, pridáme rozpučený cesnak, šľahačkovú smotanu, kapary a 70 ml horúcej vody. Privedieme k varu. Vypneme a pridáme nasekanú pažítku.

    Losos s pórom a kaparami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky zalejeme smotanovým pórom. Na vrch položíme filety lososa. Grilujeme asi 10 minút, podľa hrúbky filiet.

    Losos s pórom a kaparami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s obľúbenou zeleninou alebo šalátom zo zelených listov.

    Losos s pórom a kaparami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia