Losos s pórom a kaparami fotorecept
Foto: kucharka
Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed. Suroviny sú na dve porcie, ja som Zobraziť celý popisPohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed. Suroviny sú na dve porcie, ja som ale robila viac, takže nenechajte sa zmýliť fotkami :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme 8 minút. Scedíme. Pokvapkáme olejom, posolíme a pokoreníme a dáme na plech alebo do jenskej misy. Pečieme 20 minút, sem tam poobraciame.
-
2
Medzitým na oleji opečieme nakrájaný pór.
-
3
Keď zmäkne, pridáme rozpučený cesnak, šľahačkovú smotanu, kapary a 70 ml horúcej vody. Privedieme k varu. Vypneme a pridáme nasekanú pažítku.
-
4
Zemiaky zalejeme smotanovým pórom. Na vrch položíme filety lososa. Grilujeme asi 10 minút, podľa hrúbky filiet.
-
5
Podávame s obľúbenou zeleninou alebo šalátom zo zelených listov.
Diskusia k receptu