Sendvičová torta fotorecept
Foto: kukulienka71
Na dcérino želanie pre jej manžela.
príprava
Suroviny
3 bal. americký |
|
1 kg čerstvé |
|
2 bal. (natur) |
|
500 g strojová |
|
400 g (Torreador) |
|
200 g |
|
200 g (plátky) |
|
2 ks (v črievku) |
|
3 ks uvarené |
|
7 dl |
|
210 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nedávno som tu obdivovala slanú tortu od @sonulienky a ani mi nenapadlo, ako skoro sa k jej príprave dostanem ja sama. Zať má zajtra narodeniny a nemá moc rád sladké. O to viac slané, sendviče, klobásky a pod. Včera ma dcéra oslovila, či si pamätám, kto nám robil tú korytnačku malej na narodeniny. Reku ja :) tak som sa podujala aj zaťovi urobiť. Rýchlo som si premyslela typ torty a prezrela na nete niekoľko nápadov. Večer sme nakúpili, maslá som nechala na chodbe, aby neboli tuhé a dnes ráno som začala. Predstavu som mala skoro jasnú, no až za pochodu sa všetko upresnilo: počet “poschodí”, druhy plnky aj celkové skladanie. Dala som variť vajcia na tvrdo. Toasty som ostrým nožom tenko zbavila okrajov. Uložila som prvý rad o veľkosti 3x3 toasty na kartón od pizze. Veľkosť akurát. V mise som elektrickým šľahačom zmiešala 500 g masla s lyžičkou červenej mletej papriky a ochutila soľou. Potrela som prvú vrstvu toastov.
-
2
Poukladala som na ňu trvanlivú salámu. Vajcia sa medzičasom uvarili, očistila som ich a uhorky som na cedníku nechala odkvapkať, aby neboli mokré.
-
3
Na salámu som uložila ďalšiu vrstvu toastov (celkovo bolo 6 vrstiev - z 1 balenia vyšli dve vrstvy) tu som použila ako mazadlo krém z jedného 250 g masla a dvoch črievkových syrov, prelisovaného cesnaku a soli. Na krém som poukladala kolieska klobásky. Zvyšok krému som zase odložila bokom.
-
4
Ďaľšiu vrstvu toastov som tenko natrela paprikovým maslom, aby sa tatárka moc nevpila do pečiva a na ňu som uložila plátky šunky.
-
5
Aby bola torta všade rovnomerne vysoká, na okrajoch som plátky šunky prehla.
-
6
Ďalšiu vrstvu som potrela syrovo-cesnakovým krémom a sem som pokládla na pozdĺžne plátky pokrájané uhorky.
-
7
Medzery som vyplnila krémom.
-
8
Nasledovalo piate poschodie toastov, niektoré som musela okrojiť viac a tým pádom doplniť medzery. Snažila som sa ich posunúť tak, aby neboli na kraji a lepšie zapadli.
-
9
Tu som už oba zvyšné krémy zmiešala a potrela povrch aj boky torty, krém sa presne hodil do škár, aj sa pekne takto minul.
-
10
Tu som uložila dve naplátkované varené vajcia a zakryla som ich plátkami syra.
-
11
Uložila som poslednú, 6. vrstvu toastov a zakryla papierom na pečenie, doskou a zaťažila na pol hodinu, ako inak, kuchárskymi knihami.
-
12
Na “vonkajšiu omietku” som vyšľahala dva kelímky naturálneho nátierkového masla s jedným 250 g maslom a dochutila soľou. Pomáhala som si stierkou. Z tohto pevnejšieho krému mi ostalo aj do cukrárskeho vrecka k ozdobeniu okrajov vrchu torty.
-
13
Čas mi ostal už len na rýchle zdobenie, nedá sa vopred vypočítať, čo koľko bude trvať. Inšpiráciu mám z Modrého koníka. Takéto niečo, len krajšie, ma oslovilo medzi všakovakými inými. Okraje zo zvyšku krému nevydalo na celé, tak som ich doplnila mini mozarellou. A posledné varené vajíčko sa dostalo na výslnie tiež. No salámové ružičky mi ešte moc nejdú. Treba mi trénovať.
Mala som malý pohár asi a veľké plátky😃ten trik poznám. Vďaka za super video, to je nádherná ruža teda!
Vďaka😊dcéra poslala fotku, mali z nej raňajky, pekný začiatok dňa