Nepečená torta s mandarínkami
Sladká osviežujúca maškrta v týchto horúcich letných dňoch pre všetky vekové kategórie.
Suroviny
2 bal. (Dr.Oetker) |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
500 g (alebo polotučný) |
|
1 bal. veľké (Bonitki s kakaom, 150 g) |
|
1 ks (312 g) |
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, pudingov a cukrov uvarím hustý puding. Kto chce, primieša do pudingu maslo. Do vlažného pudingu pridám tvaroh z vaničky a vyšľahám.
- 2
Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vyložím navlhčenými piškótami, rozložím polovicu mandarínok bez nálevu z malého kompótu a na ne rozotriem polovicu pudingovo-tvarohového krému. Moja forma tesní perfektne. Nálev z kompótu používam na primerané navlhčenie piškót.
- 3
Na krém dám ďalšiu vrstvu piškót namočených trochu v mandarínkovej šťave, kúsky mandarínok a prikryjem druhou polovicu krému. Navrch krému ukladám ešte ďalšie navlhčené piškóty.
- 4
Nechám v chladničke 6 hodín (najlepšie celú noc), aby nepečená torta poriadne stuhla. Ozdobila som marcipánovými kvietkami. Dobrú chuť prajem.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu