Kapary

Recepty, kde je kapary

prazdny

Treska s krustou zo sušených paradajok

Hlavné jedlá

Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.

prazdny

Cestoviny s lososom

Cestoviny

Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.

prazdny

Kuracia piccata

Kuracie mäso

Delikátne talianske jedlo, ktorým očaríte aj náročných hostí.

prazdny

Linguine s tuniakom a cibuľou

Cestoviny

Jednoduché, dobré a rýchle.

prazdny

Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka

Prílohy

Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...

prazdny

Luxusná vajíčková nátierka

Nátierky

Inšpiroval ma kamarát Brepta svojím skvelým videoreceptom. Ide o trocha netradičnú nátierku ale o to lepšiu....

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Pescado a la Veracruzana

Hlavné jedlá

Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

prazdny

Špagetové zamyslenie

Cestoviny

Je to skôr taký návod a odporúčanie a nie exaktný recept. Aj keď je to aj...

prazdny

Casarecce s tuniakom a rukolou

Cestoviny

Pár podobných receptov tu je. Tak pridávam aj môj....

prazdny

Lososová nátierka

Nátierky

Z ingrediencií potrebných na klasický lososový bagel z New Yorku som urobil nátierku.

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Holubacia paštéta s králičou pečeňou

Nátierky

Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...

prazdny

Focaccia s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Recept na klasické talianske pečivo.

prazdny

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary

Kuracie mäso

Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

Hovädzie mäso

Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

prazdny

Lososový tatarák

Večera

Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

prazdny

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte

Hlavné jedlá

V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

prazdny

Talianska focaccia

Bezmäsité jedlá

Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...

prazdny

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami

Bravčové mäso

Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...

prazdny

Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami

Bezmäsité jedlá

Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...

prazdny

Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

Bezmäsité jedlá

1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...

prazdny

Špargľa s kaparovou omáčkou

Hlavné jedlá

Letní jídlo, lehké, dobré, v období šparglu.

prazdny

Penne so špenátom a s cherry paradajkami

Cestoviny

Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...

prazdny

Pikantný zapekaný karfiol

Hlavné jedlá

Dalsia inspiracia, chrumkavy a pikantny karfiol.