Linguine s tuniakom a cibuľou

bugout - fotkabugout, 11. júla 2021
Linguine s tuniakom a cibuľou
Foto: bugout

Jednoduché, dobré a rýchle.

Suroviny

 (cestoviny)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá nepíšem, lebo ich neriešim pri takýchto jedlách. Zhruba 250 g cestovín, jeden tuniak v skle a jedna cibuľa. Ostatné podľa chuti a preferencií...

  2. 2

    Dáme variť vodu na cestoviny, a všetko si pripravíme. Nakrájame cibuľu, tuniaka a ančovičky. Ja mám kapary v soli, takže ich dobrej prepláchnem.

  3. 3

    Do panvice dáme olivový olej a necháme v ňom rozpustiť ančovičky. Pridáme cibuľu a po chvíľke kapary, čili a na koniec tuniaka. Kapary s cibuľou mierne opečieme, tuniaka len prehrejeme.

  4. 4

    Ku zmesi na panvici pridáme uvarené linguine, petržlenovú vňať (ak mám čerstvú dávam ju skôr, dnes bola sušená). Podlejeme trochou vody z cestovín a dobre všetko premiešame.

Diskusia k receptu

haji
Rychlé a chutné spojení těstovin s tuňákem, fotogenický oběd, večeře.
1x bugout
janger
Aj mne by moc chutilo. Jednoduche a vyborne jedlo.
Tie rozpustene ancovicky dodaju velmi dobru chut.
2x bugout a haji
kucharka
Dobrota.
Aj ja robievam, ako letný šalát na studeno, ale s menšou/krátkou cestovinou.
Sem tam medzi to hodím aj pár olív.
2x haji a bugout