Caponata – baklažány v sladkokyslej omáčke
Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 13. júla 2021
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 13. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks stredne veľké |
|
2 stonky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
2 PL (v náleve) |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
2 ČL (alebo med) |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Baklažány nakrájame aj so šupkou na kocky a opečieme ich dozlatista na troške olivového oleja. Odložíme bokom.
- 2
Stonkový zeler a mrkvu nakrájame na malé kocky, najemno nakrájame cibuľu. Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu a stonkový zeler.
- 3
Keď bude zelenina opečená dozlatista, pridáme paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ, čierne korenie a vodu. Dusíme domäkka zhruba 15 minút.
- 4
Pridáme opečený baklažán, sušené hrozienka, mandle, kapary a sušenú mätu. Dochutíme granátovou melasou alebo medom a ozdobíme čerstvou bazalkou. Servírujeme na opečenom krajci bieleho chleba, ktorý sme potreli extra panenským olivovým olejom.
Tiež dusená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu