Dusená zelenina
Dusená zelenina

Caponata – baklažány v sladkokyslej omáčke

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 13. júla 2021
Caponata – baklažány v sladkokyslej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

2 ks stredne veľké
2 stonky
2 ks
1 ks
150 g
2 PL (v náleve)
100 g
100 g
2 strúčiky
2 ČL (alebo med)
1 ČL
100 ml
1 ČL
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájame aj so šupkou na kocky a opečieme ich dozlatista na troške olivového oleja. Odložíme bokom.

  2. 2

    Stonkový zeler a mrkvu nakrájame na malé kocky, najemno nakrájame cibuľu. Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu a stonkový zeler.

  3. 3

    Keď bude zelenina opečená dozlatista, pridáme paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ, čierne korenie a vodu. Dusíme domäkka zhruba 15 minút.

  4. 4

    Pridáme opečený baklažán, sušené hrozienka, mandle, kapary a sušenú mätu. Dochutíme granátovou melasou alebo medom a ozdobíme čerstvou bazalkou. Servírujeme na opečenom krajci bieleho chleba, ktorý sme potreli extra panenským olivovým olejom.

Diskusia k receptu