Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Krupoto s bravčovým stehnom

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 15:54
Krupoto s bravčovým stehnom
Foto: helena10

Suroviny

1 plátok (hrubý 2 cm)
 uvarené
3 ks menšia
1/8 ks
1 ks menší
1/6 ks
1 ks (bez vňate)
1 PL
 (alebo celá)
2 PL mrazený




Postup

  1. 1

    Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som trochu vyklepala a nakrájala na menšie rezance. Po jeho zatiahnutí vsypem mletú červenú papriku, orestujem a hneď zalejem vodou - len po vrch mäsa. Veľa šťavy nepotrebujem. Osolím, okorením a prikryté nechám dusiť.

  2. 2

    K polomäkkému udusenému mäsu pridám na kocky nakrájanú zeleninu a pokračujem v dusení za občasného pomiešania. Po chvíľke dám aj mrazený hrášok a všetko spolu podusím domäkka.

  3. 3

    Ak je potrebné, odkryjem kastról a šťavu vydusím na minimum. K mäsu so zeleninou pridám lyžicu masla a od včera v kuracom vývare uvarené a scedené jačmenné krúpy. Všetko spolu premiešam. Podľa potreby dochutím a odstavím.

  4. 4

    Spravila som si ku krupotu nastrúhaný čerstvý jablkovo-zelerový šalát so šťavou z citróna.

Diskusia k receptu