Krupoto s bravčovým stehnom
Suroviny
| 1 plátok (hrubý 2 cm) |
|
| uvarené |
|
| 3 ks menšia |
|
| 1/8 ks |
|
| 1 ks menší |
|
| 1/6 ks |
|
| 1 ks (bez vňate) |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| (alebo celá) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL mrazený |
|
Postup
-
1
Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som trochu vyklepala a nakrájala na menšie rezance. Po jeho zatiahnutí vsypem mletú červenú papriku, orestujem a hneď zalejem vodou - len po vrch mäsa. Veľa šťavy nepotrebujem. Osolím, okorením a prikryté nechám dusiť.
- 2
K polomäkkému udusenému mäsu pridám na kocky nakrájanú zeleninu a pokračujem v dusení za občasného pomiešania. Po chvíľke dám aj mrazený hrášok a všetko spolu podusím domäkka.
- 3
Ak je potrebné, odkryjem kastról a šťavu vydusím na minimum. K mäsu so zeleninou pridám lyžicu masla a od včera v kuracom vývare uvarené a scedené jačmenné krúpy. Všetko spolu premiešam. Podľa potreby dochutím a odstavím.
- 4
Spravila som si ku krupotu nastrúhaný čerstvý jablkovo-zelerový šalát so šťavou z citróna.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu