Vajíčková nátierka
Vajíčková nátierka

Luxusná vajíčková nátierka fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 7. júna 2021
Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept)
Foto: kimlo

Inšpiroval ma kamarát Brepta svojím skvelým videoreceptom. Ide o trocha netradičnú nátierku ale o to lepšiu. Vyskúšajte a neobanujete.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

5 ks uvarené natvrdo
1 ks menšia
70 g
1-2 KL
4 ks (ančovičky)
50 g strúhaný
2 KL
2-3 KL
1 bal.
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme, cibuľu očistíme. Ja som použil šalotku, preto taká farba.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno, uhorky, kapary a sardely nasekáme najemno.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vaječné žĺtky roztlačíme a vymiešame so smotanovou nátierkou. Zaujímavé, že z piatich vajec boli tri 2-žĺtkové, takže to je pre nátierku veľké plus.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme horčicu, worchester a strúhaný syr.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nasekanú cibuľu aj a so zmesou uhoriek, kapár a sardel, nastrúhané vaječné bielky, osolíme a okoreníme.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre premiešame a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo pečive.

    Luxusná vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
keď som bola ešte dievča školou povinné :-) robievala som si pomazánku z vajec natvrdo, masla a kyslých uhoriek, bola celkom obyčajná ale mne chutila... tvoja je naozaj luxusná, urobím ešte dnes aj keď ančovičky ani sardelky nemám, zato mám mladú cibuľku tak bude aj taká dobrá... ale chýbajúce suroviny sú už zapísané na zozname, tak nákupčí pri najbližšom nákupe nakúpi :))))
haji
Velmi povedený receptík, u tebe se dá spolehnout na vyvážené chutě a úspěch na první dobrou! Oceňuji sardelky. Mám v záloze sardelovú pastu. Pravda, není to ono, ale je to slušný ekvivalent. Kousek sardelové pasty dávám i do pečeňovej nátierky, neuvěřitelně se prohloubí chuť pomazánky. Ještě mohu doporučit špetku cukru. Pomazánka se chuťově zakulatí a nabere plnější chuť. Dávám na začátku. Pak případně doladím slanost a kyselost podle výsledku. Kouzelné foto!
kimlo
@haji (7.6.2021 11:18)
Ak nemáš ančovičky, sardelová pasta ich určite plne nahradí, len s ňou opatrne, je aromatickejšia...
2x haji a kvakac
kimlo
@skotova (7.6.2021 14:57)
Áno, v tom je aj ten rozdiel oproti Breptovi, v pôvodnom recepte bola použitá majonéza, ja som to trocha odľahčil smotanovou nátierkou.
bembo
Už ju mám v KK.Teším sa až ju urobím.Podľa toho čo obsahuje musí chutiť výborne.Vyskúšam s Bánoveckou smotanovou nátierkou,rád by som potom vyskúšal aj s majonézou.
kocka111
Vajíčkova nátierka je u mňa top. Určite vyskúšam aj túto verziu. Možno okrem ancovicky(tie nemusím). Ale dám sardelovu pastu. Už sa teším na moju novu natierku👍👍
2x kimlo a haji
olinecka
No paráda a dostal si má do MŠ, keď vajíčkova pomazánka bola na desiatu či olovrant. Super
2x kimlo a haji
mariamka
tak sme vyskusali a sme spokojni ,, sice nie presne, ancovicky su vypredane! necudujem sa :)) dali sme 2 udene sproty (len tak) a je to fajn. Urcite bude casto. Najviac dalo zabrat vazenie uhoriek. Breptov mlyncek musi byt :-D


2x kimlo a haji
kimlo
@mariamka (12.6.2021 09:36)
Ďakujem za pochvalu, údené šproty tomu dodajú dobrú chuť, ako náhrada za sardely môže byť.. a Breptov mlynček je výborná vec, veľmi praktický a ešte aj dekoratívny, som s ním veľmi spokojný a často ho používam… ;-)
1x haji
45678
@kimlo (13.6.2021 09:42)

Výborná :-) dnes podľa Teba aj s kapary, zaujímavá chuť.
1x kimlo
kimlo
Som rád že chutilo, ďakujem za foto.