Paradajkové tagliatelle s bravčovou panenkou
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. marca 2022
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bravčovú panenku pomaly upečieme (pečieme prikryté) alebo pripravíme sous–vide. Cestoviny uvaríme v osolenej vode aj dente.
- 2
Hotovú panenku nakrájame na hrubšie plátky a 1–2 minúty opekáme na oleji. Osolíme, okoreníme. Pridáme maslo, tymian, vodku, ešte chvíľu opekáme a potom preložíme na tanier.
- 3
Na tej istej panvici opražíme cibuľu nakrájanú na plátky a pridáme paradajkovú omáčku (sugo). Pridáme kapary, smotanu na varenie, povaríme. Pridáme uvarené tagliatelle, premiešame.
- 4
Tagliatelle s omáčkou dáme na taniere, pridáme panenku a posypeme strúhaným parmezánom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu