Paradajkové tagliatelle s bravčovou panenkou

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. marca 2022
Paradajkové tagliatelle s bravčovou panenkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
600 g
700 g
80 g
80 g
60 g
80 ml
500 ml
60 g
4 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku pomaly upečieme (pečieme prikryté) alebo pripravíme sous–vide. Cestoviny uvaríme v osolenej vode aj dente.

  2. 2

    Hotovú panenku nakrájame na hrubšie plátky a 1–2 minúty opekáme na oleji. Osolíme, okoreníme. Pridáme maslo, tymian, vodku, ešte chvíľu opekáme a potom preložíme na tanier.

  3. 3

    Na tej istej panvici opražíme cibuľu nakrájanú na plátky a pridáme paradajkovú omáčku (sugo). Pridáme kapary, smotanu na varenie, povaríme. Pridáme uvarené tagliatelle, premiešame.

  4. 4

    Tagliatelle s omáčkou dáme na taniere, pridáme panenku a posypeme strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu