Teľací rezeň
Teľací rezeň

Teľací rezeň so zemiakovým šalátom

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 17. novembra 2021
Teľací rezeň so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

700 g
40 g
1-2 ks
80 g
Zemiakový šalát:
900 g
150 g
1 malý pohár
400 g
20 g
20 ml




Postup

  1. 1

    Očistené teľacie karé nakrájame na porcie, naklepeme, okoreníme a osolíme. Plátky mäsa obalíme v trojobale (múka, vajce, panko strúhanka). Smažíme v zmesi oleja a masla z oboch strán dozlata.

  2. 2

    Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky. K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky pokrájané jablká a scedené kapary. Premiešame a šalát dochutíme vínnym octom, horčicou, soľou, korením a prípadne aj cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Škoda, že bramborový salát je v dáli, nezaostřen.
1x frezia
frezia
@haji (17.11.2021 17:08)

Ano mas pravdu. Ja som si ten recept ulozila kvoli tomu salatu. Tie rezne su ale krasne vyprazene, dala by som si.
1x haji
leaela
3/4 kg masa obalit v 40g muky 80g struhanky a v 2 vajciach?
Aaaaaallleeee hybajte........ ;)
Zdravim vas :)))