Losos s krémovými zemiakmi
foodblog Medové motúzy, 25. novembra 2024
Foto: Jana Štrbková
Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na jednoduché večere, ktoré ma odmenia gurmánskym pôžitkom, si nájdem čas Zobraziť celý popisPočas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na jednoduché večere, ktoré ma odmenia gurmánskym pôžitkom, si nájdem čas vždy.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g (chladené filety bez kože) |
|
400 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
80 ml |
|
80 ml vriaca |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame na tenké plátky do zapekacej misy. Pridáme lyžicu masla, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.
- 2
Pór umyjeme a nakrájame na kolieska, opečieme na lyžici olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku a chvíľu restujeme. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a podľa potreby prilejeme vriacu vodu. Pór primiešame k predpečeným zemiakom, posypeme lyžicou kapár a vložíme do vyhriatej rúry ešte na 10 minút.
- 3
Upečené zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne porcie lososa bez kože, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Pečieme pri 220 °C ešte asi 15 – 20 minút.
- 4
Upečeného lososa na zemiakoch vyberieme z rúry, posypeme zvyšnými kaparami, nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu