Losos s krémovými zemiakmi

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 25. novembra 2024
Losos s krémovými zemiakmi
Foto: Jana Štrbková

Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na jednoduché večere, ktoré ma odmenia gurmánskym pôžitkom, si nájdem čas Zobraziť celý popisPočas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na jednoduché večere, ktoré ma odmenia gurmánskym pôžitkom, si nájdem čas vždy.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g (chladené filety bez kože)
400 g
2 PL
1 ks
80 ml
80 ml vriaca
2 strúčiky
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame na tenké plátky do zapekacej misy. Pridáme lyžicu masla, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.

  2. 2

    Pór umyjeme a nakrájame na kolieska, opečieme na lyžici olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku a chvíľu restujeme. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a podľa potreby prilejeme vriacu vodu. Pór primiešame k predpečeným zemiakom, posypeme lyžicou kapár a vložíme do vyhriatej rúry ešte na 10 minút.

  3. 3

    Upečené zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne porcie lososa bez kože, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Pečieme pri 220 °C ešte asi 15 – 20 minút.

  4. 4

    Upečeného lososa na zemiakoch vyberieme z rúry, posypeme zvyšnými kaparami, nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia