Zeleninový šalát z rúry
Mesačník Varecha, 24. októbra 2023
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto teplému šalátu nezameniteľný taliansky šmrnc.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g (huby) |
|
2 ks |
|
8 strúčikov |
|
2 stonky |
|
3 stonky |
|
3 stonky |
|
3 stonky |
|
40 ml |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
100 g |
|
6 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán a papriku očistíme, zbavíme jadrovníka, umyjeme a nakrájame nahrubo. Huby očistíme a nakrájame na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Neošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme nožom. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetko naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Lístky byliniek otrháme zo stoniek, zmiešame s olivovým olejom a semienkami fenikla, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zmesou potrieme zeleninu na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
- 3
Šalát umyjeme a odstredíme. Pokvapkáme balzamikovým octom, primiešame olivy, kapary. Upečenú zeleninu necháme trochu vychladnúť. Tesne pred podávaním ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme šalátom a podávame.
Tiež teplý šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu