Teplý šalát
Teplý šalát

Zeleninový šalát z rúry

Jana Štrbková
Mesačník Varecha, 24. októbra 2023
Zeleninový šalát z rúry
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto teplému šalátu nezameniteľný taliansky šmrnc.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
100 g
100 g (huby)
2 ks
8 strúčikov
2 stonky
3 stonky
3 stonky
3 stonky
40 ml
1 ČL
Šalát:
100 g
6 PL
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Baklažán a papriku očistíme, zbavíme jadrovníka, umyjeme a nakrájame nahrubo. Huby očistíme a nakrájame na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Neošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme nožom. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetko naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Lístky byliniek otrháme zo stoniek, zmiešame s olivovým olejom a semienkami fenikla, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zmesou potrieme zeleninu na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Šalát umyjeme a odstredíme. Pokvapkáme balzamikovým octom, primiešame olivy, kapary. Upečenú zeleninu necháme trochu vychladnúť. Tesne pred podávaním ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme šalátom a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia