Foto: bugout
Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.
Postup
-
1
Jedlo je ako väčšina talianskych cestovín čo pridávam rýchlovka. Dáme variť vodu na cestoviny a lososa zbavíme kože a nakrájame na kocky.
- 2
Na panvicu dáme olivový olej na stredne slabý výkon a pridáme pretlačený cesnak a po cca 20 sekundách pridáme lososa nakrájaného na kocky. Nasleduje čili, kapary a nasekaná petržlenová vňať (čerstvá, ak je len sušená tu pridám až pred koncom) ako posledné pridávame citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a spolu to robíme cca 7 minút. Množstvo citróna podľa osobných preferencií...
- 3
Keď sú cestoviny al dente, zhruba žufankou vody z cestovín podlejeme zmes na panvici a pridáme k nej cestoviny. Na záver idú dve veľké lyžice mascarpone a dobre premiešame.
- 4
Na záver pár poznámok. Autor tvrdí, že použiť jedine kapary v soli ja používam veselo aj v octe, najskôr ich dobre prepláchnem a nechám postáť zaliate vodou (tak isto postupujem aj pri kaparach v soli, kto ich ešte neskúšal treba ich naozaj, ale naozaj dobre prepláchnuť od soli). Pred pridaním cestovín časť lososa podrvil na drobno a časť nechal kocky na ozdobu pri servírovaní, to som neriešil...
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu