Cestoviny s lososom

bugout - fotkabugout, 22. augusta 2021
Cestoviny s lososom
Foto: bugout

Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.

Suroviny

250 g
250 g
1 PL
2 - 3 PL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jedlo je ako väčšina talianskych cestovín čo pridávam rýchlovka. Dáme variť vodu na cestoviny a lososa zbavíme kože a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na panvicu dáme olivový olej na stredne slabý výkon a pridáme pretlačený cesnak a po cca 20 sekundách pridáme lososa nakrájaného na kocky. Nasleduje čili, kapary a nasekaná petržlenová vňať (čerstvá, ak je len sušená tu pridám až pred koncom) ako posledné pridávame citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a spolu to robíme cca 7 minút. Množstvo citróna podľa osobných preferencií...

  3. 3

    Keď sú cestoviny al dente, zhruba žufankou vody z cestovín podlejeme zmes na panvici a pridáme k nej cestoviny. Na záver idú dve veľké lyžice mascarpone a dobre premiešame.

  4. 4

    Na záver pár poznámok. Autor tvrdí, že použiť jedine kapary v soli ja používam veselo aj v octe, najskôr ich dobre prepláchnem a nechám postáť zaliate vodou (tak isto postupujem aj pri kaparach v soli, kto ich ešte neskúšal treba ich naozaj, ale naozaj dobre prepláchnuť od soli). Pred pridaním cestovín časť lososa podrvil na drobno a časť nechal kocky na ozdobu pri servírovaní, to som neriešil...

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jednoduchý, rychlý a určitě chutný, o tom nemám pochyb. Díky za inspiraci.
1x bugout
kuko95
Sledoval som ho ale začal byť moc preafektovany na môj vkus čiže ďalšie jeho videá už nepozerám..ale recept fajn aj keď ja rybacinu nemám rád

Zaujímavé video z archívu TV Varecha