Pikantná omáčka
Pikantná omáčka

Francúzska remuláda

miroslat - fotkamiroslat, 26. apríla 2021

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som narazil na tento recept a rád sa s vami oň podelím, aj keď viem, že varianty tejto omáčky sú rôzne a mnohí ju iste poznáte. V uzavretej nádobe vydrží v chladničke aj 1 mesiac.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
200 ml
2 PL
3 steblá
1 ks menšia
2 ks
1/2 ČL
1/4 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu vyšľahať metličkou.

  2. 2

    Postupne zašľahať olej, vmiešať najemno nasekané kapary, nasekanú petržlenovú vňať, jemne nasekanú šalotku a uhorku.

  3. 3

    Dochutiť soľou, korením a estragónom. Dobre premiešať.

Diskusia k receptu

farbuska
Zeler nastrúhať nahrubo a zmiešať s remuládou - vynikajúca pochúťka, dokonca aj pre tých, ktorí inak zeler veľmi nemusia.
45678
Chutná omáčka, robievam, ale z varených žĺtkov, inak postup rovnaký.