Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som narazil na tento recept a rád sa s vami Zobraziť celý popisRemuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som narazil na tento recept a rád sa s vami oň podelím, aj keď viem, že varianty tejto omáčky sú rôzne a mnohí ju iste poznáte. V uzavretej nádobe vydrží v chladničke aj 1 mesiac.
porcií
príprava
Postup
-
1
Žĺtky, horčicu a citrónovú šťavu vyšľahať metličkou.
- 2
Postupne zašľahať olej, vmiešať najemno nasekané kapary, nasekanú petržlenovú vňať, jemne nasekanú šalotku a uhorku.
- 3
Dochutiť soľou, korením a estragónom. Dobre premiešať.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba vyskúšať, aj s tým super zelenom
Oprava : zelerom