Medové kuracie krídelká so zemiakovými čipsami
Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júla 2021
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Suroviny
2,5 kg |
|
100 g |
|
400 g (hotová) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
1 kg |
|
podľa potreby |
|
500 g (mladé klasy) |
|
100 g |
|
Dresing: | |
200 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Krídelká umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovičky. Marinujeme asi 3 hodiny v zmesi medu, BBQ omáčky, pivnej melasy, soli a korenia. Potom aj s marinádou pečieme asi 1,5 hodiny pri 170 stupňoch. Po upečení vyberieme z marinády a vyprážame 2 minúty v slnečnicovom oleji dozlatista.
- 2
Zemiaky umyjeme a osušíme. Nastrúhame na tenké čipsy a vyprážame vo fritéze pri 180 stupňoch asi 6 minút. Počas vyprážania miešame.
- 3
Mladé kukuričné klasy potrieme maslom a osolíme. Grilujeme z každej strany 3 minúty.
- 4
Dresing: Nivu nahrubo nastrúhame, pridáme majonézu, nadrobno nasekané kapary a soľ a korenie podľa chuti. Premiešame a podávame spolu s kukuricou a zemiakovými čipsami ku krídelkám.
Tiež kuracie krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu