Domáca škoricová granola
mesačník Varecha, 1. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Domácu granolu vyrobíte za pár minút. Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi Zobraziť celý popisDomácu granolu vyrobíte za pár minút. Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi zdravých quinoových či pohánkových. Zmes potom bude ešte výživnejšia.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
2 ČL |
|
3 PL (alebo prepustené maslo) |
|
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Na servírovanie: | |
50 g |
|
1/2 PL |
|
200 ml |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Vločky zmiešame s cukrom a škoricou. Na panvici rozpustíme tuk a vsypeme na ňu vločky s cukrom. Necháme ich pozvoľna opražiť a cukor skaramelizovať. Panvicu odstavíme z platne. K vločkám pridáme semienka, kokosové lupienky, hrozienka a brusnice. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Pokrájané mrazené brusnice zmiešame s 50 ml vody a čakankovým sirupom. Jemne ich povaríme a odstavíme.
- 3
Do misiek nalejeme teplé alebo studené mlieko, pridáme granolu a lyžicu tvarohu. Nakoniec prelejeme brusnicami v sladkom sirupe.
Tiež granola:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu