Škoricová granola
Škoricová granola

Domáca škoricová granola

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. júla 2025
Domáca škoricová granola
Foto: Kulinární studio MAFRA

Domácu granolu vyrobíte za pár minút. Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi Zobraziť celý popisDomácu granolu vyrobíte za pár minút. Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi zdravých quinoových či pohánkových. Zmes potom bude ešte výživnejšia.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
2 ČL
3 PL (alebo prepustené maslo)
20 g
20 g
10 g
30 g
50 g
50 g
Na servírovanie:
50 g
1/2 PL
200 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Vločky zmiešame s cukrom a škoricou. Na panvici rozpustíme tuk a vsypeme na ňu vločky s cukrom. Necháme ich pozvoľna opražiť a cukor skaramelizovať. Panvicu odstavíme z platne. K vločkám pridáme semienka, kokosové lupienky, hrozienka a brusnice. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pokrájané mrazené brusnice zmiešame s 50 ml vody a čakankovým sirupom. Jemne ich povaríme a odstavíme.

  3. 3

    Do misiek nalejeme teplé alebo studené mlieko, pridáme granolu a lyžicu tvarohu. Nakoniec prelejeme brusnicami v sladkom sirupe.

Diskusia k receptu