Pizza calzone s tekvicovou plnkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:30
Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa vo vnútri spoja v lahodnej plnke.

4
porcie
60 (+ kysnutie) minút
príprava
12-15 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
400 g
3 PL
1 hlavička
150 g
100 g
50 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do misy, pridáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a premiešame. Potom ju rozložíme na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme rozkrojený cesnak pokvapkaný zvyšným olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme pri 220 °C 30 minút, potom necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Domáce cesto na pizzu rozdelíme na polovicu. Každý kus rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, preložíme na dva plechy a necháme 15 minút odpočívať, ideálne na teplom mieste.

  3. 3

    Strúčiky pečeného cesnaku vytlačíme zo šupky do misy, roztlačíme a zmiešame s pečenou tekvicou. Na pripravené pláty cesta rozdelíme ochutenú tekvicu tak, aby bola iba na jednej strane. Pridáme rozdrobenú fetu, paradajky a šunku. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, cesto prehneme cez náplň a stlačíme okraje.

  4. 4

    Povrch potrieme vajcom a posypeme sezamom. Pečieme pri 220 °C asi 12–15 minút dozlatista a dochrumkava. Podávame teplé.

Diskusia k receptu