Pikantná oškvarková nátierka fotorecept
Foto: kimlo
Trochu menej tradičné zloženie, ale veľmi chutný výsledok. Doporučujem každému, kto má rád oškvarkové nátierky.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme zemiak v šupke. Oškvarky pomelieme spolu so zemiakom a cesnakom. Ja som použil cesnakovú pastu, tak som ju pridal už do pomletých surovín.
-
2
Pomletú zmes zmiešame s horčicami.
-
3
Cibuľu nakrájame nadrobno a na masti opečieme dozlatista. Necháme vychladnúť.
-
4
Všetko spolu zmiešame, pridáme nasekané kapary, ochutíme mletým korením, čili a soľou. Dáme odstáť do chladničky.
-
5
Natierame na chlieb alebo obľúbené pečivo.
Ďakujem, je veľmi dobrá, doporučujem! 😋
Ďakujem, budem rád ak vyskúšaš, a oškvarky sú najlepšie svoje domáce.
Pravdu máš Feri, že pozdravujem :-)
Všetko čo sa týka oškvarkov býva dobrota, tak isto aj táto nátierka, len sa po nej zaprášilo...
Ďakujem, naozaj bola veľmi dobrá 😋
Aj som si tak vduchu tipoval že to vyskúšaš, nesklamal si! Som prevelice rád že chutila, a tiež mám rád natretú tak na hrubšie… pamätám si na študentské časy keď spolužiak priniesol na internát pohárik oskvarkovej nátierky, podelil sa, a každý sme si natreli chlieb len tak na “ postrašenie”, ale bola výborná, odvtedy som si povedal že budem robiť oškvarkové nátierky… a to mi aj zostalo, slaninu vytápam takmer každý mesiac, a oškvarky mám stále… 😋