Oškvarková nátierka
Oškvarková nátierka

Pikantná oškvarková nátierka fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 14. marca 2023
Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept)
Foto: kimlo

Trochu menej tradičné zloženie, ale veľmi chutný výsledok. Doporučujem každému, kto má rád oškvarkové nátierky.
Zdroj: internet

Suroviny

200 g
1 väčší ks (uvarený v šupke deň vopred)
1 ks väčšia
1 strúčik
1 PL
2 KL
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme zemiak v šupke. Oškvarky pomelieme spolu so zemiakom a cesnakom. Ja som použil cesnakovú pastu, tak som ju pridal už do pomletých surovín.

    Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomletú zmes zmiešame s horčicami.

    Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame nadrobno a na masti opečieme dozlatista. Necháme vychladnúť.

    Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu zmiešame, pridáme nasekané kapary, ochutíme mletým korením, čili a soľou. Dáme odstáť do chladničky.

    Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natierame na chlieb alebo obľúbené pečivo.

    Pikantná oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Všetko okolo čoho prasa, v akejkoľvek podobe prebehne, čo v plnej miere platí aj pre oškvarky, je to najsamlepšejšie i najsamchutnejšie pod Božím Slnkom! To nie je z mojej hlavy, lebo autorkou toho hesla, princípu a sloganu, je moja krajšia 1/2_ovička!
kvakac
Vyzerá to veľmi veľmi dobrá papanica. Som rád tomuto receptu, lebo už som podobne jedol u príbuzného. Vtedy som si nezobral recept, tak ho teraz už mám. V blízkej dobe spravím.
kimlo
@kvakac (15.3.2023 06:43)
Všetko čo sa týka oškvarkov býva dobrota, tak isto aj táto nátierka, len sa po nej zaprášilo...
kvakac
Ani len na foto neostalo, zjedli sme to na raňajky, len taký fukot. Ja že urobím foto, máš ho vidieť. Natierali sme na chlieb na hrúbku prsta - ja palca. Vďaka za recept.
1x kimlo
kimlo
@kvakac (17.3.2023 08:51)

Aj som si tak vduchu tipoval že to vyskúšaš, nesklamal si! Som prevelice rád že chutila, a tiež mám rád natretú tak na hrubšie… pamätám si na študentské časy keď spolužiak priniesol na internát pohárik oskvarkovej nátierky, podelil sa, a každý sme si natreli chlieb len tak na “ postrašenie”, ale bola výborná, odvtedy som si povedal že budem robiť oškvarkové nátierky… a to mi aj zostalo, slaninu vytápam takmer každý mesiac, a oškvarky mám stále… 😋
1x kvakac
lu01
Ja davam na cibulku kvasnice, zalejem mliekom a zahustujem strúhankou 😊Tie kvasnice tomu dodajú úžasnú podchut😊