Kuracia piccata
Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 14. júla 2021
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 14. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Delikátne talianske jedlo, ktorým očaríte aj náročných hostí.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia prerežeme pozdĺžne, aby neboli príliš hrubé. Osolíme a okoreníme čiernym korením, posypeme cesnakovým práškom a obalíme v hladkej múke. Opečieme na olivovom oleji z oboch strán dozlatista a dáme bokom.
- 2
Do výpeku pridáme biele víno, pridáme opečené kuracie prsia, citrónovú šťavu, maslo, dochutíme soľou, prípadne ešte korením.
- 3
Na záver pridáme kapary a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a prehrejeme. Servírujeme s plátkami čerstvého citróna.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu