Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracia piccata

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 14. júla 2021
Kuracia piccata
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Delikátne talianske jedlo, ktorým očaríte aj náročných hostí.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
podľa potreby
1 PL (v náleve)
1 ČL
1/4 pohára
 čerstvá
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia prerežeme pozdĺžne, aby neboli príliš hrubé. Osolíme a okoreníme čiernym korením, posypeme cesnakovým práškom a obalíme v hladkej múke. Opečieme na olivovom oleji z oboch strán dozlatista a dáme bokom.

  2. 2

    Do výpeku pridáme biele víno, pridáme opečené kuracie prsia, citrónovú šťavu, maslo, dochutíme soľou, prípadne ešte korením.

  3. 3

    Na záver pridáme kapary a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a prehrejeme. Servírujeme s plátkami čerstvého citróna.

Diskusia k receptu