Jednohubky
Jednohubky

Tapas s bazalkovým pestom a ricottou

Tomáš Opletal
šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 10. mája 2022
Tapas s bazalkovým pestom a ricottou
Foto: kavickari.sk
12 ks
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 PL
3 PL
6 plátkov
12 ks
12 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bagetu nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky. Plátky bagety opečieme z oboch strán na pár kvapkách olivového oleja.

  2. 2

    Každý plátok opečenej bagety natrieme bazalkovým pestom, troškou ricotty, osolíme, okoreníme, do dekoratívneho tvaru zložíme polovicu plátku sušenej šunky.

  3. 3

    Navrch dáme ešte olivy, kapary a nasekanú pažítku. Môžeme dozdobiť nakladanou červenou paprikou. Recept na nakladanú červenú papriku nájdete TU.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha