Horčica plnotučná

Horčica plnotučná ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát zo strukovej fazuľky

    Šalát zo strukovej fazuľky

    Urodilo sa mi viac fazuľky a už som nevedela čo s ňou, takže aj susedia dostali, aj kolegovia, potom mi moja milá susedka v dedine poradila tento recept. Im veľmi chutilo, určite bude aj...

  • Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept)

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept)

    Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to sa priam pýta na tanier :) V trošku inej úprave než naposledy, a to v pikantnej horčicovej omáčke prevoňanej tymianom.

  • Môj doladený šalát Coleslaw (fotorecept)

    Môj doladený šalát Coleslaw (fotorecept)

    Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju verziu tejto sviežej obľúbenej pochúťky. Jednoduchá príprava, dlhá trvanlivosť a úžasná chuť postavili tento šalát na TOP priečku v mojom...

  • Kurací flamender podľa Flérky Naďky (fotorecept)

    Kurací flamender podľa Flérky Naďky (fotorecept)

    Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti bratránka Slávka a jeho úžasnej manželky Naďky, ktorú s láskou oslovuje „moje Flérka nejmilejší”. Práve Ona mi pripravila túto lahôdku...

  • Vajíčková nátierka

    Vajíčková nátierka

    Jednoduchá rýchla nátierka...

  • Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)

    Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)

    Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to skúsim... dnes bol na raňajky, je výborný, určite budem robiť...

  • Živánska

    Živánska

    Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela ísť do rúry. Nemal som vôbec úmysel sem tento recept vkladať, ale výsledok bol viac ako uspokojivý, t ak prečo...

  • Raňajková morčacia pečeň na slanine (fotorecept)

    Raňajková morčacia pečeň na slanine (fotorecept)

    Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, potentočkovalo, či podžubalo” a ja doposiaľ neviem, v čom je moja chyba. Ak budem môcť, tak obrázok určite...

  • Šalát s grilovaným Camembertom

    Šalát s grilovaným Camembertom

    Dnes som mala chuť na šalát, niečo podobné som jedla v reštaurácii, tak som sa nechala inšpirovať...

  • Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)

    Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri servírovaní som túto, pre nás vyslovenú pochúťku, korunoval strúhaným...

  • Tatarák (fotorecept)

    Tatarák (fotorecept)

    Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

  • Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami

    Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami

    Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa osmažíme dočervena. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli...

  • Zapečený knedlik s klobásovou zmesou

    Zapečený knedlik s klobásovou zmesou

    Občas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik namočený vo vajíčku som nechcela. Napadla mi táto rýchlovka zo surovín ktoré boli práve po ruke. Viem, že je...

  • Bylinková jahňacia roláda so šalátom

    Bylinková jahňacia roláda so šalátom

    Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.

  • Falošný španielsky vtáčik (fotorecept)

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept)

    Hovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam mäsko na kocky, je to oveľa rýchlejšie hotové. Pravideľne má u...

  • Slaninová nátierka (fotorecept)

    Slaninová nátierka (fotorecept)

    Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

  • Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

    Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“

    Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme hlivu nakrájanú na rezance. Pridáme pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme...

  • Zapekance (fotorecept)

    Zapekance (fotorecept)

    Toto patrí medzi naše obľúbené víkendové raňajky. Je to výborný spôsob na spotrebovanie starších rožkov či chlebíka ☺

  • Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept)

    Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom (fotorecept)

    Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný, vhodný na rýchle a chutné obedy.

  • Srdce na smotane

    Srdce na smotane

    Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné. Správne pripravené srdiečko na spôsob sviečkovej je tá správna voľba.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist