Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi fotorecept
Foto: tejaja
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a šalátik je hotový.
10 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
10 minút
na 3-4 °C
na 3-4 °C
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na plátky narezané šampiňóny.
-
2
Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, osolíme a za občasného premiešania zakryté 10 minút podusíme. Necháme vychladnúť.
-
3
Paradajočky narežeme na štvrtiny a pridáme k tekvici.
-
4
Jogurt premiešame s olivovým olejom, horčicou a pridáme k šalátu. Premiešame.
-
5
Necháme vychladnúť v chladničke. Šalát pred podávaním posypeme lístkami majoránu.
Diskusia k receptu