Majonéza z pečeného cesnaku
Foto: luslyy
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme olejom tak, aby bol všetok cesnak ponorený. Pridáme vetvičky rozmarínu.
- 2
Dáme piecť do rúry na 25-30 minút.
- 3
Upečený cesnak prelejeme aj s olejom (ale vetvičky rozmarínu vyberieme) do vyššej nádoby. Pridáme citrónovú šťavu, horčicu, žĺtok, troška soli a mletého čierneho korenia.
- 4
Ponorným mixérom vymixujeme do krémovej zmesi a necháme v chladničke odstáť cca 30 minút.
- 5
Hotovo! :)
Tiež majonéza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Musím to napraviť :-))
Jdu na to, kolik jsi pell strouzku cesneku?
Oprava! kolik jsi PEKL toho cesneku, priblizne?
Zeby 15 strucikov? :-)
Kedže píše že robil z dvojitej dávky, podľa mňa upiekol viac ako 15 strúčikov. :-)
Njn, v mem mini mob jsem cislovku prehlidla! Toz este ze tu nato jsou lidi :) Diiik
To ale pisal @kvakac , ak viem dobre citat :-)
No ved ona sa aj kvakaca pýtala 🙂
Zachytil som to až teraz. Piekol som 33 strúčikov ( 3 hlávky ) a rúre na 180°C 30 minút horúci vzduch. Piekol som ich jenskej okrúhlej mise s vrchnákom ( mám takú malú) ,aby mi olej nafŕkal po rúre. Strúčiky boli cele ponorené v oleji. Keď som po ochladnutí pridal ostatné suroviny a začal šľahať asi po 30 sekundách to riadne zhustlo, tak som musel pridať ešte oleja. Potom to bolo ok. Robil som to ako dvojnásobnú dávku. Horčicu som dal 2 lyžice zarovnané a nie kopcom. Šťavu z jedného citrónu. Korenie čerstvo mleté 4 farebné a trochu čili mletej. Soľ asi 1KL. No bolo to špicové. Móc roboty, tak preto ta neskorá odpoveď @Mijaita ospravedlňujem sa.
Tak asi som si sedela na kabli :-)