Cesnaková majonéza
Cesnaková majonéza

Majonéza z pečeného cesnaku

luslyy - fotkaluslyy, 14. augusta 2022
Majonéza z pečeného cesnaku
Foto: luslyy
10 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

cca 15 strúčikov
1 ks
1 PL
1,5 PL
2 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Zatiaľ očistíme cesnak, dáme ho do menšej sklenej misky a zalejeme olejom tak, aby bol všetok cesnak ponorený. Pridáme vetvičky rozmarínu.

  2. 2

    Dáme piecť do rúry na 25-30 minút.

  3. 3

    Upečený cesnak prelejeme aj s olejom (ale vetvičky rozmarínu vyberieme) do vyššej nádoby. Pridáme citrónovú šťavu, horčicu, žĺtok, troška soli a mletého čierneho korenia.

  4. 4

    Ponorným mixérom vymixujeme do krémovej zmesi a necháme v chladničke odstáť cca 30 minút.

  5. 5

    Hotovo! :)

Recept je zaradený do kategórií:
Prílohy a omáčky, Pečené

Diskusia k receptu

kucharka
My robíme majonézu s cesnakom, s pečeným som ale ešte nepočula a ani neochutnala.
Musím to napraviť :-))
2x kvakac a haji
mijaita
Az budu neco pect, 100pro pridam misku s cesnekem. Do majonezy nedam horcici, aby vynikl ten cesnek.
2x kvakac a haji
kvakac
Dnes som to urobil z dvojitej dávky vyšlo mi asi 550ml majonézy. No čo vám budem hovoriť, to je tak dobré. Zajtra bude k smaženému karfiolu. Odporúčam aj ostatným. A @mijaita kľudne daj horčicu ručím ti, že cesnak aj tak vynikne. Vďaka za recept trafila si mi na chuťový kábel.


kimlo
@afataga (5.9.2022 13:42)
Kedže píše že robil z dvojitej dávky, podľa mňa upiekol viac ako 15 strúčikov. :-)
1x kvakac
mijaita
@afataga (5.9.2022 13:42)
Njn, v mem mini mob jsem cislovku prehlidla! Toz este ze tu nato jsou lidi :) Diiik
1x kvakac
kvakac
@mijaita (5.9.2022 12:07)

Zachytil som to až teraz. Piekol som 33 strúčikov ( 3 hlávky ) a rúre na 180°C 30 minút horúci vzduch. Piekol som ich jenskej okrúhlej mise s vrchnákom ( mám takú malú) ,aby mi olej nafŕkal po rúre. Strúčiky boli cele ponorené v oleji. Keď som po ochladnutí pridal ostatné suroviny a začal šľahať asi po 30 sekundách to riadne zhustlo, tak som musel pridať ešte oleja. Potom to bolo ok. Robil som to ako dvojnásobnú dávku. Horčicu som dal 2 lyžice zarovnané a nie kopcom. Šťavu z jedného citrónu. Korenie čerstvo mleté 4 farebné a trochu čili mletej. Soľ asi 1KL. No bolo to špicové. Móc roboty, tak preto ta neskorá odpoveď @Mijaita ospravedlňujem sa.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha